Cât de importantă este calitatea lentilelor? 5 aspecte importante de luat în calcul

Astăzi ne concentrăm asupra unui aspect crucial al ochelarilor de soare - calitatea lentilelor.

Pentru că, să recunoaștem, când vine vorba de ochelari, lentilele sunt cea mai importantă componentă.

Uite ce trebuie să iei în considerare când îți alegi o pereche de ochelari de soare:

  • Calitatea lentilelor determină claritatea vederii tale. Ochelarii de soare de calitate nu provoacă distorsiuni și asigură o vedere clară și precisă. Astfel, te bucuri de fiecare detaliu al lumii din jurul tău.

 

  • Lentilele de calitate înseamnă și protecție solară eficientă. Există o multitudine de tratamente care se aplică unei lentile, dar în momentul în care achiziționezi o pereche de ochelari, trebuie să te asiguri că lentila este tratată UV400, oferind o protecție completă împotriva razelor UVA și UVB. Lentilele polarizate sunt un plus, (pescarii, șoferii și schiorii apreciază foarte mult lentilele polarizate), dar nu este un aspect obligatoriu.

 

  • Calitatea lentilelor influențează durata de viață a ochelarilor tăi, pentru că de multe ori lentilele se zgârie, dar rama rămâne în stare bună. Pentru a combate aceste situații, au apărut tratamente cu durificare a lentilelor, protejându-le astfel de zgărieturi, dar și tratamente hidrofobe sau oleofobe, care mențin lentilele curate. Totuși, țineți minte: lentilele de tip "oglindă", indiferent de tratamentul avut, se vor zgâria mult mai ușor decât lentilele clasice.

 

  • Lentilele de calitate sunt create pentru a reda culorile într-un mod autentic și vibrant. Unele lentile oferă un filtru gri, altele maro sau chiar verde, dar indiferent de caz, fiecare nuanță este intensificată, oferindu-ți o experiență vizuală de excepție.

 

  • Evită imitațiile ieftine! Ochelarii de soare mai ieftini pot părea o opțiune tentantă, dar adesea vin cu lentile de proastă calitate, care pot dauna vederii. Acești ochelari de calitate inferioară pot pacăli retina, permițând mai multor raze dăunătoare să pătrundă la ochi. Indiferent de stilul ramei, investește în ochelari cu lentile de calitate. Astfel, te asiguri că protejezi și menții sănătatea ochilor tăi.


Pentru a încheia, calitatea lentilelor nu este doar un detaliu, ci o alegere care trebuie făcută inteligent.

Din fericire, nu trebuie că cauți departe o pereche de ochelari de calitate, cu lentile de calitate. Ochelarii Umbra Vision sunt tratați UV400 și au lentile polarizate, printre alte beneficii. :)

Stay safe.

Alex

Înapoi la blog